снимка: Булфото Кариерата на Михаела Филева започва през 2005 г., след като участва

...
снимка: Булфото Кариерата на Михаела Филева започва през 2005 г., след като участва
Коментари Харесай

На 15 май рожден ден има Михаела Филева

снимка: Булфото

 

Кариерата на Михаела Филева започва през 2005 година, откакто взе участие в първото телевизионното музикално риалити в България " Хит минус едно ",откъдето набира известност. След това през 2011 взе участие в първото издание на  " X Factor “.Още на идната година става първия топ актьор на музикалния издател Монте Мюзик.

Родена е на 15 май 1991 година в град Велико Търново. На 6-годишна възраст стартира уроци по пиано при Петя Кръстева, която по-късно става неин вокален възпитател. След като печели един от сезоните на музикалното предаване за млади гении „ Хит минус едно “ през 2005 година е поканена от създателя на предаването Кирил Ампов за ководеща. От дребна Михаела взе участие в доста национални и интернационалните музикални фестивали, като се завръща с огромна премия от съвсем всеки от тях. Носител е на Grand Prix от „ Сезони “, гр. Бургас, „ Сарандев “, гр. Добрич, „ Звездици за Лора “, гр. Свищов и стотици други. Печели и почетни награди от състезания в Молдова.

През 2009 година приключва Природо-математическа гимназия „ Васил Друмев “ в родния си град. Приета е преди всичко в НМА „ Панчо Владигеров “, в компетентност Поп и джаз пеене, в класа на доцент д-р Стефка Оникян, с което дефинитивно избира музиката.

През 2011 година взе участие в първото издание на българския вид на музикалното шоу „ X Factor “[1]. Тя си обезпечава участия във финалите на шоуто. В началото на 2012 година подписва дружно с музикалния издател Монте Мюзик, зад който стои поп музикантът Владимир Ампов – Графа.

Михаела Филева има песни, които не са издавани, като " За да заспя " (2007) и " Малка, нежна " (2009), създател, на които е търновския музикант Петко Савов и Михаела.

През 2012 година излиза сингъл с нейно присъединяване – песента „ Когато ти дотрябвам “ (заедно с рапъра Били Хлапето).

През 2012 година записва ария към реклама за пудинг „ Dr. Oetker “. Не след дълго издава и „ Опасно близки “ с присъединяване на Вензи. Печели поредност от награди – Жена на годината в категория музика за 2013 г., съгласно читателите на списание „ Грация “, Пробив на годината за 2012 г. (359 Hip Hop Awards), Изпълнителка на годината за 2013 година (BOX TV); Дебют за 2013 г. (БГ РАДИО); БГ Изпълнителка за 2014 г. и 2015 г. (БГ РАДИО). През ноември 2014 г. излиза и първата авторска ария на изпълнителката. Тя е по нейни музика и текст и носи заглавието „ И аз съм тук “. През 2015 г. песента ѝ носи премията на БГ РАДИО за най-хубав текст.

На 28 май 2015 г. е формалното показване на дебютния албум на Михаела Филева – „ Инкогнито “.

На 11 май 2016 година излиза парчето „ Филм за двама “. На 13 юли 2016 година излиза песента „ Танцувам единствено за теб “, съпроводена с видеоклип. Искрен Тончев – Искрата участвие в този сингъл. Песента е показана и на Годишните музикални награди на БГ Радио.

През 2017 г. и 2018 г. издава доста авторски части, както и дуети с разнообразни музиканти. На 29 май 2018 г. е формалното показване на втория ѝ албум – „ Нова страница “.

На 18 април 2019 година изнася първия си независим концерт в зала 1 на НДК.

След триумфа ѝ от концерта в НДК, Михаела Филева започва независимо национално турне. Датите са: 19 септември – Пловдив, 17 октомври-Благоевград, 23 октомври – Велико Търново, 24 октомври – Варна.

През 2014 г. взе участие в танцовото риалити „ Dancing Stars “. Неин сътрудник е Светльо, с който завършват втори в конкуренцията. През 2016 година е жури в петия сезон на „ България търси гений “.

Филева постоянно озвучава персонажи в нахсинхронните дублажи на пълнометражни анимационни филми. През 2014 година дублира Бианка в „ Овца или вълк “, на идната година е определена за български глас на Смърфиета в „ Смърфовете: Забравеното селце “,[а през 2019 година озвучава Джун в „ Паркът на чудесата “.

През 2018 и 2019 година Филева е измежду изпълнителите на формалния концерт на София Прайд.

От 2019 година е наставник в музикалното предаване „ Гласът на България “, в което е треньор.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР